Kiremko WeighGuard®

De Kiremko WeighGuard® is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van
wegen en doseren van smaakstoffen als toevoeging aan product.

De Kiremko WeighGuard® is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en doorontwikkeling. ​De Kiremko WeighGuard® voorkomt over- of onderdosering waardoor een hoger rendement wordt behaald en producten altijd goed van smaak zijn. 

   
Klik hier voor de De Kiremko WeighGuard®


H-Flow Conveyor®

De H-Flow Conveyor® is de nieuwste innovatie op het gebied van het
transporteren van product.

De H-Flow Conveyor® is speciaal ontwikkeld voor het transport van diepgevroren aardappelproducten en pellet snacks. De machine heeft een uniek principe van schuifwerking waarbij de producten in een voorwaartse richting worden verplaatst, met een achterwaartse beweging die zo snel gaat dat het product niet mee terug genomen wordt. 
 

Klik hier voor de De H-Flow Conveyor®

 

Piston pomp

De piston pomp, een nieuwe pomp voor schilafval en puree. Kiremko heeft een pneumatisch aangedreven zuigerpomp ontwikkeld voor het verwerken van aardappelschilafval. Door de dikke suspensie moeten de pompen droog lopen wat voor huidige pompen problemen oplevert. Deze pomp is ontwikkeld op basis van de bestaande hydraulisch aangedreven pomp van onze partner Idaho Steel Products.

Deze ongeëvenaarde pomp is onderhoudsvrij, kan hoge druk aan en is voorzien van een robuust pomphuis en zuiger van roestvast staal. Deze roestvast stalen pomp kan droog lopen en heeft een capaciteit van meer dan 3,5 m3 per uur met een maximale werkdruk van 14 bar. De pomp werkt op perslucht en is leverbaar in een versie met een diameter van 200 mm. Dankzij de duurzame constructie kan deze pomp vele jaren probleemloos worden gebruikt.

Klik hier voor de Piston pomp

PeelGuard®

De Kiremko PeelGuard® is een volledig nieuw ontworpen systeem voor het op de productielijn inspecteren van geschilde aardappelen. In tegenstelling tot de bestaande elektronische sorteeroplossingen die in de handel verkrijgbaar zijn, is deze machine voorzien van een weegband waarmee het schilresultaat nauwkeurig  berekend kan worden. In combinatie met de nieuwste vision-technologie kan het systeem ook eventuele resterende kleurafwijkingen detecteren.

Het systeem biedt verwerkers al tijdens de productie betrouwbare informatie over essentiële variabelen zoals: percentage groene en zwarte aardappelen, percentage schilrest en massaverlies (= schilverlies).  Het systeem kan ook de dikte van de weggehaalde schil en de kookring berekenen. Er is een schillerbesturingsmodule leverbaar om de instellingen van de stoomschiller voortdurend te optimaliseren. Zo garandeert de PeelGuard® de verwerker een constante, optimale schilopbrengst en actuele informatie over de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Deze informatie kan beschikbaar worden gesteld aan de MES- en/of ERP-systemen van de klant.

Het systeem is in twee versies leverbaar. De standaard PeelGuard® is een zelfstandig apparaat met de hierboven beschreven functionaliteit, terwijl de PeelGuard® LT twee machines in één verenigt: een TriPlus® vrijeval-aardappelsorteerder voor een hoge capaciteit voor het verwijderen van vreemde voorwerpen en kleurafwijkingen, met een geïntegreerde PeelGuard®-module, maar zonder weegband en aanvullende gegevensfunctionaliteit.

Klik hier voor de Kiremko PeelGuard®

 

STRATA Invicta®

De STRATA Invicta® is de nieuwe standaard in stoomschilsystemen, speciaal ontwikkeld voor het bereiken van het hoogste rendement met de kortst mogelijke cyclustijden.

Het systeem schilt de aardappel dunner dan elke andere machine en verwijdert de schil met een zo’n klein mogelijke kookring. Snel, nauwkeurig en betrouwbaar. De STRATA Invicta® stoomt daadwerkelijk de productie op in uw aardappelverwerkingslijn. 

Klik hier voor de De STRATA Invicta®

EcoMiser
De nieuwste innovatie voor het verwijderen van vet, de EcoMiser

Dit systeem, dat olie terugwint uit gebakken product wat uit de bakoven komt, heeft zijn betrouwbaarheid bewezen en levert een zeer goed rendement op de investering.

Het systeem kan met het oog op elke lijncapaciteit worden gebouwd en kan geschikt worden gemaakt voor frites (gecoat of niet gecoat) en gevormde aardappelproducten. Samen met Idaho Steel Products en Reyco Systems is er een engineering-groep opgezet om ervaringen, ideeën en technische kennis uit te wisselen en dit heeft tot een volledige upgrade van het systeem geleid. Het is nu effectiever en voldoet aan de steeds strengere hygiëne-eisen van moderne installaties. Door een groot aantal veranderingen aan het ontwerp kan dit systeem nu nog rendabeler gebouwd worden.

Klik hier voor de Eco
Miser

 

Demping afblaasgeluid stoomschiller

Voor het dempen van het afblazen van stoom door een stoomschiller heeft Kiremko een transformatiedemper ontwikkeld.

Het geluid wat vrijkomt bij het afblazen van stoom zorgt voor geluidshinder en is een reden wat het verkrijgen van een milieuvergunning bemoeilijkt.

Om de geluidsdruk sterk te verminderen, heeft Kiremko een transformatiedemper ontwikkeld. Deze demper zet de lage tonen om naar hogere tonen, welke in deze demper sterk gedempt worden.

De transformatiedemper bestaat uit een geperforeerde korf die aan de buitenzijde en de uittrede geheel bekleed is met geluidsabsorberend materiaal en is onder alle weersomstandigheden te gebruiken.
 

Long life carborundum

Een slijtvaste coating bestaande uit drie componenten, geschikt voor de foodsector. De basis is een tweecomponenten mengsel dat als lijmlaag en slijtlaag fungeert. Hieraan is een derde component toegevoegd van fijn, zeer slijtvast siliciumcarbide.

Bij het gebruik van carborundum schillers in de chipsindustrie komen soms korrels mee in de snijmachines waardoor de messen beschadigd raken. Het toepassen van long life carborundum in deze schillers heeft als voordeel dat het hard en vuilafstotend is en niet of nauwelijks slijt. Uit duurtesten is gebleken dat het een langere standtijd heeft, met minder aanhechting, dus schoner. De zetmeelglazuurlaag die op de carborundum achterblijft, is goed te reinigen en te verwijderen.
Deze long life coating wordt toegepast op zowel batch schrappers als op continue rollenschrappers.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Innovatie.