Wil jij ons team komen versterken?
 

Wij zoeken een

AUTOMATION ENGINEER

 

Onze machines worden steeds intelligenter en daar hebben we hoogwaardige besturingen voor nodig. Dit zijn niet alleen specifieke machine besturingen, maar ook complete lijnbesturingen. Om onder andere de ontwikkeling, de service en het beheer van deze besturingen te kunnen waarborgen, zijn we onlangs gestart met de afdeling Proces Automatisering. Deze afdeling bestaat uit twee Automation Engineers en een productleider die deze afdeling begeleid. Samen met een nieuwe collega is het de bedoeling deze afdeling verder vorm te gaan geven.
Door kennis van machinebouw, het productieproces en kennis van hoogwaardige besturingen te combineren zijn we als team in staat om de beste oplossingen te realiseren voor onze klanten.

Jouw werkzaamheden

Als Automation Engineer ben je van het begin tot het eind verantwoordelijk voor het zelfstandig, of in teamverband, uitvoeren van projecten op het gebied van besturings- en communicatiesystemen die toegepast worden in onze machines cq. productielijnen. Dit betekent inventariseren, adviseren, ontwerpen, testen en inbedrijfstelling van de software. 

Je hebt als Automation Engineer veel eigen verantwoording en vrijheid binnen je projectteam, dat per project specifiek wordt samengesteld op basis van kennis, kunde en wensen/behoeften. Samen met de productleider is de afdeling verantwoordelijk om de best mogelijke toepassingen op het gebied van besturingen te realiseren. Onze machines staan overal in de wereld. Uiteraard hoort het bezoeken van klanten tot je werkzaamheden.

 

Een verdere greep uit je taken:

  • Maken van functionele omschrijvingen van machines en productielijnen, als ook t.b.v. nieuwe innovaties;
  • Het beheren van ons data beheersysteem. Wij werken met Typical Manager;
  • Het bepalen en beheren van standaard componenten, besturings-en communicatiesystemen welke worden toegepast op de machines en/of lijnbesturingen;
  • Het bepalen en beheren van de standaard van HMI en Scada bedieningen;
  • Bepalen en controleren van elektronische veiligheden in de besturingssystemen van onze machines;
  • Het beheren en bewaken van de uitvoering van de besturing van een machine of lijnbesturing indien deze wordt uitbesteed bij onze partner;
  • Maken van technische concepten en voorcalculaties ten behoeve van de verkoop van machine en/of lijnbesturingen welke niet standaard zijn.
 

  

 


   
 

 

Jouw bagage

Je bent een ervaren Automation Engineer die op basis van kennis en inzicht een prima vakinhoudelijke bijdrage kan leveren aan de opbouw van onze afdeling Proces Automatisering. Daarnaast beschik je over een behoorlijke dosis inventiviteit en creativiteit in technische oplossingen. Wij vragen een HBO werk- en denkniveau (bijv. Industriële Automatisering of Electrotechniek). Jouw kennis en ervaring met (I)PC, PLC, Scada en HMI programmeersoftware is essentieel en ervaring in machinebouw is een pre. Je hebt een positieve en flexibele instelling en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 

Kom dan bij ons werken!

Als het klikt ga je fulltime voor ons aan de slag, 40 uur per week. Je komt dan terecht in een dynamische en gloednieuwe werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en leuke collega's. Kiremko biedt jou een goed salaris, eindejaarsuitkering en opname in het pensioenfonds Metalektro. 

Schrijf een korte maar gemotiveerde brief en mail die samen met je CV naar mevrouw Willie de With, HR Manager, solliciteren@kiremko.com